#ContactForm1 { display: none ! important; }
1914-2014 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΗΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Blogger news

...

...

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αλλαγές στην Ε.Π.Ο.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 21/3/2014 έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

-Όπως έρθει σε επαφή με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, στο πλαίσιο των τροποποιήσεων που θα γίνουν βάσει του νέου καταστατικού της FIFA στη θερινή τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει την αλλαγή του αριθμού των ψήφων των μελών της Ομοσπονδίας που έχουν δικαίωμα ψήφου στις διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων.
Η ρύθμιση αυτή θα καθορίζει τα χαρακτηριστικά που θα απαιτούνται για να είναι κάποιος/κάποια μέλος της ΕΠΟ, καθώς όπως προκύπτει από τις επιβαλλόμενες από τη FIFA τροποποιήσεις, δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας θα έχουν μόνο τα αναγνωρισμένα μέλη και ουδείς άλλος/άλλη.
Όπως προβλέπεται από τις τροποποιήσεις που θα γίνουν στο Καταστατικό της ΕΠΟ, βάσει των επιταγών της FIFA, για να τεθεί σε ισχύ η αλλαγή στον αριθμό των ψήφων των μελών της ΕΠΟ, θα πρέπει η σχετική νομοθετική ρύθμιση να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί από την ελληνική πολιτεία πριν από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ τον προσεχή Ιούνιο και εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τις καταστατικές διατάξεις.

-Όπως προχωρήσει άμεσα σε μείωση του μισθολογικού κόστους της ΕΠΟ σε ποσοστό από 5-10% και περιστολή εξόδων & δαπανών σε ποσοστό 20%. Το συνολικό ποσό που θα εξοικονομηθεί από τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας θα δοθεί προς οικονομική ενίσχυση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων μελών της, των οποίων η κρατική επιχορήγηση, όπως προβλέπεται από το νόμο, από 5,5 εκατομμύρια ευρώ το 2009, μειώθηκε σε 442.000 ευρώ για το 2014 και επί της ουσίας τις οδηγεί σε οικονομική ασφυξία.

-Ενέκρινε το νέο οργανόγραμμα λειτουργίας της ΕΠΟ (κεντρικό μενού ΕΠΟ, κατηγορία Ομοσπονδία, ενότητα Οργανόγραμμα Λειτουργίας, http://www.epo.gr/Default.aspx?a_id=44754

Blog construction

Blog construction

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.