#ContactForm1 { display: none ! important; }
1914-2014 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΗΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Blogger news

...

...

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Επιθετικοί: Κεντρικός επιθετικός-Περιφερειακός επιθετικός

•ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ
•ΤΑΧΥΤΗΤΑ – ΦΥΣΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
•ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ
•ΙΚΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
•ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ-PRESSING
•ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
•ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ
•ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΚΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
•ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κεντρικός επιθετικός (CF)

Ο κεντρικός επιθετικός είναι συνήθως ένας ψηλός παίχτης, του οποίου ο κύριος ρόλος είναι η επίτευξη της πλειοψηφίας των γκολ της ομάδας του. Χρησιμοποιείται επίσης για να κερδίζει τις ψηλές μπαλιές ή να δέχεται τις πάσες και να κρατά την μπάλα και για να βοηθά τους συμπαίκτες του δίνοντας τους πάσες. Πρέπει να είναι δυνατοί ώστε να κερδίζουν κεφαλιές και τους δυνατούς αμυντικούς. Το κλασσικό τους νούμερο φανέλας είναι το 9.

Δεύτερος επιθετικός-Περιφερειακός επιθετικός (SS)

  Ο δεύτερος επιθετικός έχει μια μεγάλη ιστορία στο παιχνίδι, αλλά ο όρος για να περιγραφεί άλλαξε διαμέσου των ετών.
  Πρόσφατα, του έχει αποδοθεί ο όρος δεύτερος επιθετικός. Η θέση αναπτύχθηκε από τη διάσημη Εθνική Ουγγαρίας στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και στα μέσα της δεκαετίας του 50, με αρχηγό το Φέρεντς Πούσκας. Στη συνέχεια, έγινε δημοφιλής στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Πολλοί ποδοσφαιριστές στη θέση αυτή μπορούν να παίξουν σαν κεντρικοί επιθετικοί μέσοι ή στις πτέρυγες. Η θέση τους συνήθως είναι μεταξύ του κεντρικού επιθετικού και του κέντρου.Είναι ο επιθετικός που παίζει εκτός περιοχής συνήθως και πίσω από τον βασικό επιθετικό. Λειτουργεί σαν δεύτερο 10αρι, που όμως απασχολεί τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας με σκοπό να δημιουργείται κενό για τον βασικό επιθετικό. Είναι επιδέξιος με τη μπάλα, με πολύ καλό σουτ και κεφαλιά. Του αρέσει να παίζει γρήγορα τη μπάλα, με λίγες επαφές. Στηρίζει με τις κινήσεις του τους ακραίους παίκτες, ενώ είναι αυτός που θα ζητήσει την πρώτη κάθετη πάσα από τους κεντρικούς.Τέτοιοι παίχτες είναι είτε ικανοί, επιθετικογενείς μέσοι ή επιθετικοί που μπορούν και να σκοράρουν και να δημιουργούν ευκαιρίες για τους κεντρικούς επιθετικούς. Ένας κεντρικός επιθετικός μέσος μπορεί να παίξει στη θέση του δεύτερου επιθετικού με επιτυχία.
  

Blog construction

Blog construction

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.