#ContactForm1 { display: none ! important; }
1914-2014 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΗΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Blogger news

...

...

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μέσοι: Αμυντικός μέσος - Κεντρικός μέσος...

  Οι μέσοι είναι ποδοσφαιριστές των οποίων η θέση είναι μεταξύ των επιθετικών και των αμυντικών. Το κύριο καθήκον τους είναι να διατηρήσουν την κατοχή της μπάλας, να παίρνουν την μπάλα από τους αμυντικούς και να την παραχωρούν στους επιθετικούς. Οι περισσότεροι προπονητές τοποθετούν τουλάχιστον ένα μέσο για τη διάλυση των επιθέσεων των αντιπάλων, ενώ οι υπόλοιποι αναλαμβάνουν τη δημιουργία γκολ ή έχουν ίσες υπευθυνότητες μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Οι μέσοι αναμένεται να καλύψουν πολλούς τομείς στο γήπεδο, αλλά μπορούν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να βοηθήσουν στην άμυνα ή στην επίθεση.


Αμυντικό Χαφ-(DMC)

  Είναι ο παίκτης που ενώνει την άμυνα με το κέντρο, γι’αυτό και το όνομά του έχει μέσα αυτές τις δύο λέξεις: χαφ = half = κέντρο, αμυντικό διότι είναι ο κεντρικός που είναι προς την άμυνα και έχει αμυντικά κυρίως καθήκοντα. Το αμυντικό χαφ πρέπει να διαθέτει άριστη τεχνική και ποδοσφαιρική ευφυία. Οργανώνει τους συμπαίκτες του στο κέντρο και ενώνει τους αμυντικούς με του κεντρικούς, μειώνοντας έτσι τις αποστάσεις. Έχει αποτελεσματικές επεμβάσεις, ενώ είναι ο ποδοσφαιριστής που δέχεται συνήθως κάρτα σε ένα παιχνίδι.

  Ο κύριος ρόλος του είναι να προστατεύει την αμυντική γραμμή από τους επιθετικούς της άλλης ομάδας κλείνοντας τους γρήγορα.Έπειτα στο επιθετικό κομμάτι βοηθάει τους κεντρικούς μέσους με την ανάπτυξη και την δημιουργία του παιχνιδιού.Μια δουλειά κλειδί του αμυντικού μέσου είναι να κρατάει την μπάλα στα πόδια του όταν η άμυνα και η επίθεση προσπαθούν να αναδιοργανωθούν.

Κεντρικός – Μέσος-MC

  Είναι ποδοσφαιριστής με άριστη φυσική κατάσταση, οργανωτικός και με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Έχει την ικανότητα να παίζει βοηθητικούς ρόλους.Πολλές φορές έχει πάνω από έναν ρόλους ταυτόχρονα. Από αυτόν περνάει η μπάλα για να πάει στην επίθεση. Είναι δημιουργικός και μαζί με τους υπόλοιπους κεντρικούς αποτελούν την πρώτη ζώνη άμυνας. Όταν η ομάδα πραγματοποιεί οργανωμένη επίθεση, βρίσκονται κοντά στην αντίπαλη περιοχή και στηρίζουν τους επιθετικούς με κάθετες και κρυφές μεταβιβάσεις.

  Η κεντρική τους θέση τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν μια σφαιρική άποψη του αγώνα και αφού το μεγαλύτερο μέρος της δράσης του παιχνιδιού λαμβάνει μέρος στην περιοχή τους, οι μέσοι ασκούν συχνά το μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου για το πως παίζεται ο αγώνας.

Blog construction

Blog construction

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.